Cégautók pórázon

Flottakövetés blog

Flottakövetés blog

Üzemanyagspórolással készülj cégeddel a nyárra!

2019. május 13. - RoadON flottakövetés

Mielőtt kövér gázzal ráfordulnánk a nyárra, nézzük csak: 400 Ft felett járnak az üzemanyagárak! Ez fáj, de a cégautósoknak igazán.

Az üzemanyagár növekedésének hatásai

A rossz hír az, hogy további emelkedés várható és a tankolási költségek elszabadulása, a közelmúlt mérsékeltebb árú időszakához viszonyítva legalább 15 százalékos többlet kiadást ró az utakon járókra. Ezt a hatást a cégautókat fenntartó vállalkozások csak a szolgáltatásaik, termékeik áremelésével tudják ellensúlyozni vagy drasztikus módszerekhez kell nyúlniuk. Ilyenkor kerül elő az eszköztár mélyéről a rettegett racionalizálás, a létszámleépítés vagy esetleg néhány jármű leállítása. Jó hír, hogy létezik más, békésebb eszköz a kiadások mérséklésére. A kollégák útjainak ellenőrzése kisebb mértékű beavatkozás a működésbe, hatékonysága azonban megkérdőjelezhetetlen.

untitled_design_3_1.png 

Céges út vs. magán út

A legtöbb vállalkozás a nyárra pörgősebb üzembe kapcsol, megszaporodnak a látogatások, a kiszállítások, dübörög az építőipar, csúcsra járnak a klímások, ablakosok vagy a mezőgazdaságban dolgozók. A jó idő másik hozadéka, hogy gyakoribbá válnak a magántermészetű utak, meghozza a kedvet a munka végeztével a különféle programokhoz - a vágyott helyszínekre mindenki igyekszik cégautóval eljutni. Ahol ezt engedik, ott a legtöbben azzal mennek nyaralni, akár külföldre is. Mindez rengeteg extra kiadást jelent a vállalkozásoknak. Ha valahol, akkor itt lehet a legkönnyebben a kiadások egy jelentős részét optimalizálni.

Mit tehet ilyenkor egy cégvezető?

Iparági tapasztalatok alapján, a 2012-es áremelkedés időszakában, melynek csúcspontján 450 Ft-ot is meghaladták az üzemanyagárak, látványos növekedésnek indult a nyomkövető termékek piaca. Talán nem véletlenül. Érdemes átgondolnia minden vállalkozásnak, mit vet be, ha rövid idő alatt szeretne megtakarításokat, ne adj' Isten, hatékonyabb munkamenetet elérni. A nyomkövető használata jó megoldás lehet, hiszen azonnal ellenőrizhetővé válnak a megtett utak, szétválaszthzemanató a hivatali és magáncélú felhasználás: ezek alapján pedig dönthet úgy a vállalkozás vezetője, hogy nem engedélyezi vagy limitálja az üzleti célokat nem szolgáló utakat. Arról se feledkezzünk meg, hogy a kontroll nélküli használat esetén indokolatlanul megnövekedhet a futásteljesítmény, és az üzemanyag felhasználáson felül, a jármű kopó-forgó alkatrészeinek gyorsabb amortizációja miatt drasztikusan megemelkedhetnek az üzemeltetési költségek a szerviz oldalon is .

A RoadOn nyomkövető üzemanyag-jelentés és útnyilvántartás szolgáltatásait további adminisztrációs modulok egészítik ki, melyek használatával ilyen nehéz időkben is kellőképpen megalapozott üzleti döntések hozhatók. Ismerd meg a RoadON-t!

A bejegyzés trackback címe:

https://flottakovetes.blog.hu/api/trackback/id/tr1114823514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása