Cégautók pórázon

Flottakövetés blog

Flottakövetés blog

A CÉGAUTÓ HÁLÁJA - AZ ODAFIGYELÉS KIFIZETŐDŐ

2019. április 29. - RoadON flottakövetés

Ki ne szeretné, hogy vállalkozása járművei csak mennének, mennének, és egy kevés üzemanyagon kívül semmi mást nem igényelnének, gond nélkül futnának, amíg csak biznisz a biznisz. Amíg mindez utópia, addig a gondtalanabb működéshez két dolog biztosan kell: felelősségteljes sofőrök és alapos cégvezető.

Vannak apró trükkök, melyekkel a járművek egyes alkatrészei megkímélhetők vagy legalábbis élettartamuk megnövelhető, mégis, az igazán nagy kiadásokat a kíméletlenül hajtott, tartósan nagy sebességgel használt járművek javítási költségei jelentik. Ha azonos korú, típusú és felszereltségű céges flotta autókat hasonlítunk össze, óriási eltérésekkel találkozhatunk, ami a járművek állapotában és fogyasztásában is megmutatkozik. Az egyik, mintha új lenne, szervizt is csak az előírt időszakokban lát, a másik leharcolt, állandó vendég az emelőn.

A különbség leggyakrabban abból fakad, hogy melyik sofőr, hogyan vezeti a járművet. Van, aki úgy tekint a cégautóra, hogy ha elromlik, úgyis megjavítják, nem ő fizeti, és persze van, aki lelkiismeretesen használja és úgy vigyáz rá, akár a sajátjára. Egy cégvezető számára ezért fontos, hogy a járműparkja pillanatnyi állapotáról pontos képe legyen. Nyilvánvalóan nem ülhet minden nap a munkatársai mellett, így nem látja őket munka közben. A megfelelő eszközzel, például a RoadOn GPS alapú járműkövetővel azonban már egy csomó fontos információhoz juthat hozzá, melyekkel nemcsak járművei pozíciója ellenőrizhető, de a különféle riportfunkcióknak köszönhetően megelőzhető idő előtti amortizációjuk is. Intő jel lehet, ha az üzemanyag riportok alapján valamelyik autó lényegesen többet fogyaszt a többinél. Sok magáncélú használat, feleslegesen megtett kerülőútak, a jármű gyakori nagy sebességgel történő használata, nem a szezonnak megfelelő abroncsok, vagy akár meghibásodás is állhat a háttérben. Aki nem figyel oda, az gyakoribb szervizkörökkel és magasabb szervizköltségekkel számolhat.

Alapvető fontosságú a járművek állapotának futásteljesítmény szerinti ellenőrzése, az olaj, a kopó alkatrészek vagy a nyári-téli gumik cseréje. A RoadOn felhasználói felületén az esedékes szervizekről értesítések állíthatók be, így a flotta minden autója mindig időben juthat el a szerelőhöz. A kulcskiadó rendszer használatával, valós idejű flottakövetéssel és az üzemanyag és útszakasz riportok összevetésével pedig az is könnyen kideríthető, melyik munkatárssal érdemes beszélni a felelősségteljesebb, kíméletesebb autóhasználatról, kinek van szüksége esetleg vezetéstechnikai tréningre.

Az odafigyelést a járművek meghálálják, ami a csökkenő üzemanyag- és javítási költségekben is megmutatkozik. Élettartamuk is meghosszabbítható, ráadásul, amennyiben értékesíteni kívánja őket, a jobb állapot miatt magasabb árat kérhet értük. A körültekintőbb használattal elkerülhetők a balesetek is vagy a gyorshajtások miatt kiszabott bírságok és végül, de nem utolsó sorban, ha nem kell folyamatosan a flottával kapcsolatos ügyeket intézni, a cégvezető is nyugodtabban összpontosíthat a vállalkozás más fontos területeire.

Szeretne többet tudni a RoadOn megoldásairól és azokról a további előnyökről, melyekkel cége hatékonysága további területeken fokozható?

A bejegyzés trackback címe:

https://flottakovetes.blog.hu/api/trackback/id/tr2114793358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása